• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Сухота в очите през зимата

💡Съвети & Решения | Сухота в очите през зимата

 С понижаване на температурите и появата на вятър през зимата се обостря сухотата в очите. Освен това въздуха става по-сух в резултат на ниските температури, което кара очите и кожата да губят влага за изпаряване. Допълнително сухотата в очите през зимата се предизвиква от рязката граница в температурите навън и в отоплените помещения, което излага очите на суха топлина.

През зимата е нормално очите да се чувстват по-сухи. Когато температурите паднат и са съпроводени с вятър има по-ниска влажност на въздуха. Всички тези фактори могат да повлияят на очите.

🚩Съвети | Какво да предприемем ако се сблъскаме с този проблем през зимните месеци?

Когато през зимата имате раздразнение и сухота в очите, може да използвате изкуствени сълзи, овлажняващи капки за очи. Ако в рамките на 4-5 дни не се повлияете добре е да потърсите медицинска помощ от офталмолог ( очен лекар). Предприемането на мерки е от ключово значение, особено при пациенти, които се сблъскват с този проблем за първи път. Лекарят ще ви предостави подходящо лечение и съвети за облекчаване на болката.

При диагностицирани пациенти със синдром на сухото око е необходимо да спазват лечението,  както и да следват препоръките на своя лекар. Това включва използването на подходящи медикаменти, които могат да включват различни групи лекарства, изкуствени сълзи, овлажняващи капки за очи. Редовното прилагане на предписаното лечение ще Ви помогне да контролирате симптомите на сухото око и да подобрите раздразнението на очите.

🎯 Решения | Облекчаване на симптомите и раздразнението в очите

За намаляване на раздразненията и сухотата в очите, използвайте изкуствената сълза Кристал Вижън Комфорт. Тези овлажняващи капки за очи съдържат декспантенол 1% (провитамин В5), бързо и ефективно овлажняват очната повърхност и осигуряват продължително облекчение. Не съдържат консервант и фосфати. Могат да се използват при носене на контактни лещи.

✨Възползвайте се от промо код IHEALTH5% в онлайн аптека Epharma.bg и вземете Кристал Вижън Комфорт с 5% отстъпка. ✨

*Подходящи за дълготрайно използване. При пациенти носещи контактни лещи. Съдържа натриев хиалуронат 0,2%. Преди употреба прочетете листовката.

**Не забравяйте, че консултацията с медицински специалист е от съществено значение за точна диагноза и подходящо лечение.

 

 

Здравейте, как можем да Ви помогнем?