• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Как да поддържаме добра форма по време на летните почивки?

Как може здравословното хранене и приема на хранителни добавки да помогне за запазване на физическа форма през летните месеци, попитахме нашия диетолог Николай Ненов:

Здравословното хранене е ключов фактор за запазване на добра физическа форма през лятото. Важно е да включите в хранителния ви режим сезонни плодове и зеленчуци, богати на витамини и минерали, и да се избягват излишните захари. Също така, включването на подходящи хранителните добавки могат да помогнат да се намали недостигът на определени хранителни вещества. Винаги е добра идея да се консултирате със здравен специалист ( диетолог, специалист по хранене и диетика) и да се направят изследвания, преди да започнете нов хранителен режим или да включите хранителни добавки.

 Каква роля играе правилното хидратиране за поддържането на форма по време на лятото?

Правилното хидратиране е от съществено значение през лятото, за да поддържате форма. Пиенето на достатъчно вода помага за регулиране на температурата на тялото и поддържа хидратацията. Особено по време на тренировки в зала или на открито е важно да консумирате достатъчно течности.

Какви са някои от най-ефективните упражнения, които хората могат да правят по време на летните почивки – на море или планина?

Относно упражненията през лятото, плуването е отлична опция поради ниските натоварвания върху ставите. Други добри упражнения включват бягане на пясъка, волейбол на плажа и йога на открито.

Колоезденето и преходите в планината са също начин да избягате от ежедневието на града и да се заредите. По време на преходите в планината можете да се насладите и на разнообразни маршрути, скално катерене, които също са много полезни физически упражнения. Важно е да избирате активности, които ви доставят удоволствие и ви позволяват да практикувате физическа активност, която да отговаря на вашите летни планове.

Как да се борим с липсата на мотивация за здравословно хранене и тренировки по време на ваканционния сезон?

Липсата на мотивация може да бъде предизвикателство, но е важно да намерите начини да я поддържате. Създаването на ясни цели, тренировъчен план и разнообразяване на хранителните вкусове може да помогне. Също така, търсенето на подкрепа от приятели, треньор, специалист по здравословно хранене, може да ви помогне в борбата с липсата на мотивация. Като най-добрия мотиватор сте самите вие.

За повече информация, може да запишете час при Николай Ненов, диетолог на тел.: +359 89 453 1553 от понеделник до петък между 9:00-17:00ч.

Здравейте, как можем да Ви помогнем?