• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Каква е ролята вторичната профилактика на миокарден инфаркт и мозъчен инсулт?

💡Съвети & Решения | Каква е ролята вторичната профилактика на миокарден инфаркт и мозъчен инсулт?

Профилактиката е това което може да предпази човек от появата на тези необратими последствия. Когато се вземат навременни и подходящи мерки за запазване на здравето, намаляваме значително рисковете от настъпването на заболяване. Най-добрият начин за успешна профилактика е строго индивидуален. Затова е важно хората да се консултират със специалист кардиолог, за да може заедно да се изготви персонализирана стратегия за максимално и дългосрочно намаляване на сърдечно-съдовия риск.

🚩Съвети | Пациенти с установени със сърдечно-съдови заболявания 

 При пациенти със сърдечно-съдовите заболявания, е необходимо да се знае че, те са хронични и почти без изключения, след появата си те съпътстват всеки заболял от тях през целия му останал житейски път. Това налага лечението и медикаментозния контрол на тези болести също да продължи до живот.

Ключово при всеки пациент е важността от това да се придържат стриктно и дългосрочно към всички лекарски препоръки, включително и към лекарствения прием и редовна консултацията със лекуващ кардиолог.

🎯 Решения | Профилактика и лечение с ацетилсалицилова киселина

Редовната профилактика с ацетилсалицилова киселина доказано намалява риска от получаване на инфаркт или инсулт, но въпреки това не е подходяща за всички.

Ацетилсалициловата киселина има ефект да намалява образуването на кръвни съсиреци в организма. Такъв медикамент например е Кардиосалин Протект като основният ефект е да нарушава образуването на тромби в човешкия организъм.

В случаите когато е предписано ежедневно лечение с ацетилсалицилова киселина, спирането на нейния редовен прием крие рискове за здравето и живота на пациентите. Без значение дали се спира рязко или постепенно, това може да доведе до образуване на тромб и последващи фатални усложнения.

Въпреки това има ситуации изискващи временно или трайно спиране на лекарството. Най-често това се налага когато:

  • Предстоят интервенции или операции, при които се очаква обилно кървене.
  • При комбинирано лечение с други медикаменти с разреждащо кръвта действие (антиагреганти и антикоагуланти), може да се очаква повишен риск от кървене и получаване на кръвоизливи.

В тези случаи се съветва това да се прави единствено след консултация със специалист кардиолог.

 ✨Възползвайте се от промо код IHEALTH5% в онлайн аптека Epharma.bg и вземете КАРДИОСАЛИН ПРОТЕКТ с 15% отстъпка само през месец Септември и Октомври 2023 г. Може да закупите продукта онлайн или във физическите обекти на верига аптеки НОТА БЕНЕ

*КАРДИОСАЛИН ПРОТЕКТ е лекарство без лекарско предписание, който бихте могли да използвате при:

  • Вторична профилактика на миокарден инфаркт;
  • Профилактика на сърдечно-съдови заболявания.

**Не забравяйте, че консултацията с медицински специалист е от съществено значение за точна диагноза и подходящо лечение.

 

Здравейте, как можем да Ви помогнем?