• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Новини & Събития

При установена диагноза сухо око, е важна ежедневната употреба на капки за очи, изкуствени сълзи, препоръчително без консерванти, особено през зимния сезон. Те овлажняват очната повърхност и подпомагат зрителните функции като облекчават симптомите на зачервяване, дразнене и чувство за ,,прах‘‘ в очите, подобряват комфорта при работа и натоварване.
Кога и как да приемаме витамин Д?

 Витамин Д се включва като допълнителен прием при установен дефицит и като профилактика особено през зимните месеци. Дневните дози на витамин Д, от които се нуждаем, се различават според възрастта. При бебета до 1 година са необходими 400 IU дневно. При по-големите деца и възрастни са  нужни 600 IU. Повече прочетете в публикацията.
Разширените вени (т.нар. варикоза, варикозни вени или варици) са изява на хроничната венозна болест (ХВБ), която е хронично прогресиращо заболяване на вените, проявяващо се в тяхното разширяване, удължаване и извиване. Повече може да прочетете в интервюто с д-р Ангел Радев, ангиолог и основател на „Varix Clinic – венозен лазерен център“.
Ниските температури през зимните месеци и особено при наличието на студен вятър водят до изсушаване не само на кожата на ръцете и лицето, но и на очната повърхност. Отоплението с климатик и сухият въздух в помещенията допълнително влошават симптомите на сухо око.
През зимата ние сме изложени на въздействието на различни сезонни вируси, както и по-голяма честота на бактериалните инфекции, сезонния грип и ковид, във връзка с пребиваването предимно на закрито. Витамин Д е активатор на вродения имунитет и води до подобряване на незабавния отговор към инфекция, като подобрява защитата на тялото срещу микроби. Витамин Д действа и за регулиране на системата на придобития имунитет.
Здравейте, как можем да Ви помогнем?