• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

В болниците от групата на Аджибадем Сити Клиник можете да направите противогрипна ваксина за цялото семейство

Аджибадем Сити Клиник Ваксинирайте се

Здравната група Аджибадем Сити Клиник предлага пакет за ваксинация, който включва самата ваксина и преглед от лекар специалист, който уточнява здравния статус на всеки желаещ да се ваксинира.

С настъпването на есента и студените месеци започват и първите грипни инфекции. Независимо от техния интензитет, вирусите не бива да бъдат подценявани. Дори и с минимални симптоми и леко прекарване на грипа, болните могат да бъдат преносители на инфекцията и да станат причина за заразяване на възрастни и хронично болни лица, както и на хора с имунен дефицит. Именно леките инфекции допринасят за непрекъснатата циркулация на вируса в обществото.

Аджибадем Сити Клиник предлага на своите пациенти ваксина Инфлувак, подходяща за цялото семейство. Ваксината е с 4 съставки /тетраваксина/ против грипни вируси от щам А и щам Б – най-честите виновници за грипните епидемии.

Ваксинацията може да се осъществи във всички болници от групата:

Ваксинацията е подходяща за всички, но най-силно се препоръчва за:

  • Възрастни хора над 65 години
  • Деца
  • Хронично болни със сърдечносъдови заболявания, диабет, астма
  • Онкологично болни пациенти
  • Работещи сред повече хора, в т.ч. учители и ученици, лекари и всички медицински работници.
  • Лица с имунен дефицит по различни причини – ХИВ/СПИН, имунотерапия, кортикостероидна и лъчетерапия, трансплантирани пациенти

Пакетът на ваксинация включва и преглед от лекар специалист, който уточнява здравния статус на всеки желаещ да се ваксинира.

Препоръчително е извършването на ваксинацията да стане преди началото на грипния сезон през месеците септември и октомври, за да има време да се образуват антитела, което става за около 20-25 дни. Основната ѝ съставка съдържа определена неактивна част от грипния вирус, а не целият вирус – затова тя не може да предизвика грипно заболяване.

Ваксината може да бъде поставена с предварително записване на час на телефон *5544 или чрез директно посещение в лечебното заведение. За повече от двама души се предоставят и отстъпки в пакетната цена на ваксинацията.

Повече информация може да откриете на сайотовете на болниците: https://acibademcityclinic.bg/

Противогрипната ваксина не предпазва нито от заразяване, нито от заболяване от КОВИД-19. Двата вируса се различават силно по състав, въпреки, че се предават по еднакъв път. Но със сигурност ще повиши защитните сили на организма и срещу други въздушно-капкови инфекции.

Здравейте, как можем да Ви помогнем?